Lammfärslimpa med aprikoser och varma kryddor
4 port
8 torkade aprikoser
1 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk koriander
några drag med svartpepparkvarnen
1/2 dl tomatpuré
rivet skal av 1/2 citron
500 g lammfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
2 dl kokt ris
Börja med att klippa aprikoserna i strimlor och blötlägga dem i vattnet. Hacka löken och vitlöken och fräs dem i medelsvag värme tills de blir gyllene och mjuka. Tillsätt sedan kryddor, tomatpuré och citronskal, och fräs någon minut till. Häll över tomat- och lökfräset på en tallrik och låt svalna en stund. Blanda lammfärs och salt. Rör sedan ner ägg och ris, och aprikoserna tillsammans med blötläggningsvattnet. Blanda till sist i tomat- och lökfräset. Forma en köttfärslimpa i en smord ugnsform, och grädda i 175 grader i 60 minuter.
3 kommentarer:
HMMM. Låter gott, men blev det inte sött m aprikoserna? Kan man kanske sätta torkade tranbär/äpplen ist? Förstår iden. Lagade lamm och kålgryta/soppa i veckan och det gick åt som smör. Lök, vitlök lammfärs, vikål peppar, rosmarin, spiskummin, buljong, salt...
Söta söta! Har du helt gett upp din blogg?
Hallå själv söta! Nix, inte gett upp, bara prioriterat verkligheten lite bara...
Skicka en kommentar