tisdag 10 juni 2008

Tranbärscookies med pumpafrön och kanel

Om man lägger till lite nyttiga grejer i kakorna så kompenserar väl det för sockermängden? OK, bra!


till 35 kakor:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 stort ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
3 dl havregryn
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl torkade tranbär

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker vitt och krämigt, tillsätt ägget och rör lite till. Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner dem i smörgeggan. Man kan behöva knåda ihop degen med händerna mot slutet. Matberedare skulle säkert funka, men då får man knåda i fröna och tranbären för hand efteråt, annars blir det rödgrön röra av alltihop ;-)!

Rulla små bollar av smeten och lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite, och lämna utrymme så att de kan flyta ut en aning. Grädda mitt i ugnen tills de är vackert ljusbruna, det tog ca 13 minuter i min ugn.

2 kommentarer:

~ Kaffemoster ~ sa...

Verkar verkligen vara smaskiga. Men de rimmar väl ganska illa med GI?!

Kramis

Annica sa...

Jooo... men det är bättre att äta en än att äta fyra! Och det är bättre GI med pumpafrön i än utan!

Kram!