Prickiga kanelbullar
40 st
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma
1/2 dl honung
1 ägg
2 msk psylliumfrö (loppfrö)
1/2 dl solroskärnor
5 dl fullkornsdinkel
8-9 dl vetemjöl
till fyllningen:
75-100 g smör
råsocker
kanel
uppepå:
1 ägg
1/2 dl hackad sötmandel
råsocker
Smält smöret, häll i mjölk och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i smörblandningen. Tillsätt salt, kardemumma, ägg, psylliumfrö, solrosfrön, dinkelmjölet och det mesta av vetemjölet. Rör ihop degen, 5 minuter i assistent, eller ännu mer för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i två delar, kavla ut till stora rektanglar. Bred på smör och strö över råsocker och kanel. Rulla ihop, dela varje rulle i 20 delar och lägg direkt på smord/bakplåtsklädd plåt, eller i pappersformar. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, och strö över hackad mandel och råsocker. Grädda mitt i ugnen, 250 grader i 7-8 minuter.
1 kommentar:
Hm, det där måste jag testa - verkar perfekt!
Kram
Skicka en kommentar