Sojastekt fläskkarré
3-4 port
500 g fläskkarré (hel bit)
rapsolja till stekning
(1 liten squash)
1 vitlöksklyfta
2 msk valfri soja (idag använde jag ljus japansk)
1 tsk honung
en rejäl gubbatumme färsk ingefära
salt och vitpeppar
Lägg köttbiten i kallt vatten. Låt koka upp och skumma ordentligt. Koka i 30 minuter, och låt sedan rinna av. Skiva köttet tunt, och dela skivorna i mindre bitar. Stek köttet (och tunt skivad squash) på ganska hög värme, när det börjar brynas tillsätt hackad vitlök, soja och honung. Riv ingefäran (med skal och allt) på fina sidan av rivjärnet, och krama ur saften över köttet. Stek vidare några minuter tills det blir snygg stekyta och vätskan har kokat in.
Här har jag serverat med juice- och vinägerbräserade kålrotstärningar, gott, men receptet behöver finslipas innan det hamnar på bloggen. Den vita klicken ovanpå är riven rättika blandad med creme fraiche - ett supergott och friskt tillbehör som passar jättebra till köttet. Inspirationen till den fick jag i det här receptet hos Mimmi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar