Oreganofyllda järpar i tomatsky
4 port
600 g nöt- eller blandfärs
salt
svartpeppar
1 ägg
1/2 dl vatten
3 soltorkade tomater i olja + någon msk av oljan
1 dl oregano (färsk eller frusen)
1 vitlöksklyfta
olivolja till stekning
1 burk körsbärstomater
Salta och peppra färsen, och blanda ner ägg och vatten. Hacka ihop tomater, oregano och vitlök till en geggamoja, blanda ner lite av tomatoljan för att få det att hålla ihop. Dela färsen i 8 delar, platta ut varje bit lite i handen och lägg i en liten klick av fyllningen. Forma till järpar och se till att smeten blir "tät" runt fyllningen. Stek järparna fyra i taget i en traktörpanna ett par minuter per sida. Lägg sedan alla järparna i pannan och häll på tomaterna. Låt koka under lock i 20-30 minuter. Mosa tomaterna lite med en träslev, och smaka av såsen med salt och svartpeppar. Servera förslagsvis med quinoa.
Kass bild, jag vet. Synd, för maten var rätt snygg med den svarta quinoan och tomatskyn... Jag behöver dagsljus!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar