fredag 15 augusti 2008

Glad i hela kroppen

Vi har köpt ett hus! Jojomensan, vi vann budgivningen. Jag är jätteglad, men framförallt lugn. De senaste två veckorna har jag varit konstant på helspänn, har så himla gärna velat ha huset, men samtidigt tvingats vara beredd på att någon annan skulle bjuda över oss. Därför är det så fantastiskt skönt att allt är klart, att vi vet var vi ska fira jul någonstans.

Därför är dagens recept en:

Firargryta
6 portioner

800 g fläskkött, t ex benfri kotlettrad eller fläskytterfilé (samma sak?)
1 rödlök
smör till stekning
salt, svartpeppar
1/2-1 l torkade trattkantareller
1/2 dl portvin
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk mörk oxfond
2 tsk dijonsenap

Lägg trattisarna i en bunke och häll varmt vatten över dem. Låt stå i 15-20 minuter. Skiva köttet i cm-stora skivor, klyfta löken. Salta, peppra och stek köttet och löken i smör, i omgångar i en stekpanna, och lägg efterhand över dem i en gryta. Krama ur svampen, och stek även den i smör och flytta över till grytan. Koka ur stekpannan med portvin och vatten, och häll över i grytan, tillsammans med grädde, fond och senap. Koka i 20-30 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Servera med ris eller potatis, och gele. Och gärna ett gott rött vin i glasen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!!
Visst är det skönt när allt är klart? Vi flyttar imorgon... Hjälp!

Renée sa...

Grattis! Men vad spännande! Du måste ju berätta MEEER! Vi vill veta allt ;-)