Smulpaj med krusbär
1/2 l krusbär
1 msk vaniljsocker
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
100 g smör
1/2 dl sötmandel
1 msk pumpafrön
2 msk solroskärnor
2 msk honung
1 1/2 dl havregryn
1 dl fullkornsdinkelmjöl
Mosa sönder krusbären grovt, stavmixern är din kompis här. Häll ut bären i en pajform. Blanda vaniljsocker, strösocker och potatismjöl, och strö över bären. Smält smöret. Hacka mandel, pumpafrön och solroskärnor (stavmixern igen, i allafall om du har en sådan där minimixer att koppla till. Eller en vanlig matberedare förstås..) och rör ner i smöret, tillsammans med honung, havregryn och mjöl. Fördela smuldegen över bären, och grädda i 225 grader, 15 minuter. Låt svalna lite, och servera med en bra vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar