Fläskfärsbollar i tomatsås med citron, vitlök och salvia
3 port, eller 2 vuxna och 2 barn
400 g fläskfärs
rivet skal av 1 citron
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
salt och vitpeppar
rejält med olivolja till stekning
1 burk krossade tomater, jag använde Muttis finkrossade
1/2 tomatburk vatten
1 kycklingbuljongtärning
pressad saft av 1 citron
1 msk färsk salvia, finhackad
salt och svartpeppar
till servering:
riven parmesan
pinjenötter
Blanda fläskfärsen med citronrasp, vitlök, ägg, salt och vitpeppar. Forma små bollar, det blir ca 25 st. Hetta upp olivoljan i en traktörpanna, och placera ut färsbollarna i ett lager. Vänd dem, så att de blir lätt stekta runtom, och häll sedan på tomatkross och vatten. Tillsätt buljongtärning, citronsaft och salvia. Låt puttra utan lock i 10-15 minuter (medan pastan kokar, typ). Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Varför jag använder vitpeppar i färsen och svartpeppar i såsen? Ingen aning, det kändes rätt så bara. Servera med riven parmesan och pinjenötter.
2 kommentarer:
Har du lite tips på vad man kan göra av en massa spenat? sallad o stuvning har jag klarat av. Går det att göra pesto??
Spenatpaj! Krydda med lite muskot. Snabblasagne på spenat (kanske stuvad, så blir det lite krämigare), kallrökt lax och färska lasagneplattor. Mat-Niklas blandade ner färsk spenat i nykokt pasta, och så fick den liksom "tillagas" av värmen från pastan - rätt fiffigt.
Pesto.. jag är tveksam, men varför inte testa om du har mycket? Jag skulle nog blanda i lite dill, tror jag.
Skicka en kommentar