tisdag 12 maj 2009

Ljuvliga färska kål!

Ikväll börjar det! Ja, Eurovision Song Contest alltså. Äntligen! Det är ju avgrundslång tid mellan svenska uttagningen och eurovisionveckan. Spännande blir det, att se om vi går vidare. Vi borde väl det, tycker jag.

Nåväl, här har vi kvällens middag. Lite tillbaka på LCHF-spåret igen, vilket är behövligt efter att vågen börjar antyda obehagligheter...


Jag köpte färsk vitkål i veckan, och jösses så gott det är! Jag skulle lätt kunna äta direkt av huvudet, som ett äpple. Men idag hamnade kålen i traktörpannan, tillsammans med lite purjo, kummin och creme fraiche, bara så att det binder ihop. De svarta prickarna som syns på bilden är belugalinser, som jag hade lite kokta rester av i kylen, som behövde ätas upp. Funkade bra att röra i, men tillförde inget. Korven är Scans bratwurst. Senap till är obligatoriskt.

Men hallå, det här var väl ingen schlagermat, tänker kanske ni? Nej, verkligen inte, men kvällen är ju inte slut, eller hur? Det kommer att vankas minicrustader med skagenröra, grissini med fetaröra, och jordgubbar och choklad. Köpte visst en flaska rosévin också. Fast bara en halvflaska, det är ju faktiskt tisdag ;-)

Inga kommentarer: