torsdag 2 april 2009

Singelmiddag

Idag har maken och sönerna varit på hockey, och då erbjuds det möjligheter för mamman att komponera middag utan att tänka på vad barnen vill eller inte vill äta. Men lättlagat och snabbfixat ska det vara, för så himla kul att laga mat bara till sig själv är det inte. Mossagårdslådan bjöd på rucola och tomater (och en massa annat gott men inte lika snabblagat), och efter en runda på citygross hade jag inhandlat rökt makrill, västerbottenost och pepparrot.


Jag gjorde alltså en sallad på rucola, tomat och makrill. På toppen ligger en röra på ungefär lika delar creme fraiche och riven västerbotten, med en liten klick pepparrot i (jag köpte en sådan där liten burk, lättlagat skulle det ju vara). Svartpeppar på toppen. Det blev gott, men väldigt smakintensivt. Istället för rucolan kunde man haft lite neutralare sallad, tillsammans med makrillen och röran blev det nästan lite för mycket av det goda. Fast ibland vill man ju ha just det...

Fotot är taget med mobilen, för min kamera stod inte att finna på sitt vanliga ställe (eller någon annanstans heller). Kanske var den också på hockey?

2 kommentarer:

Gubben sa...

Den var inte på hockey, däremot skall den på fotboll på söndag så kolla där du använde den senast, där brukar den vara.

Annica sa...

Bra tänkt, mamma.