onsdag 1 april 2009

Strömming med nya tillbehör

Stekt strömming med potatismos och lingonsylt är ju klassiskt och hur gott som helst, men ska man hålla sig till GI-linjen så får man tänka lite utanför den där lådan. Jag gjorde en varm fänkålssallad som blev både saftig och krispig, och funkade fint till fisken!



Varm fänkålssallad med kålrot och kapris
3-4 port

ca 200 g kålrot
1 schalottenlök
1 fänkålsstånd
smör till stekning
1 inlagd grillad paprika
2 msk kapris
pressad saft av 1/2 citron
1/2 msk flytande honung
2-3 msk kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

Strimla kålrot, lök och fänkål tunt. Stek först kålrot och lök i smör på låg värme en stund så att kålroten mjuknar. Höj sedan värmen och kör i fänkålen, den ska bli varm, men behålla sin krispighet. Häll över grönsaksfräset i en skål och blanda med strimlad paprika, kapris, citronsaft, honung och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: