torsdag 12 mars 2009

Buffé, del 4

Tomatpeston var helt klart bufféns bästa. Hur gott som helst. Receptet är från "Kärlek, oliver och timjan" (surprise!), och jag gjorde det x5, vilket blev precis lagom för 25 personer och två lunchlådor.

Pesto med soltorkade tomater

75 g parmesanost
100 g soltorkade tomater (torra)
50-75 g pinjenötter
2 pressade vitlöksklyftor (öka försiktigt om du dubblar eller tredubblar receptet)
1-1 1/4 dl olivolja
svartpeppar
salt

Lägg tomaterna i en kastrull, häll på vatten så det täcker, koka 2 minuter och låt stå i 10 minuter. Häll av vattnet, strimla tomaterna och lägg i matberedaren. Finfördela. Stanna maskinen och lägg i pinjenötter, riven parmesan och pressad vitlök. Mixa lite till. Häll i oljan lite i sänder medan maskinen går, men det låt det inte bli allt för finfördelat, bättre då att röra i den sista oljan för hand. Smaka av med svartpeppar och salt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, så mycket gott du hunnit! Grattis i efterskott och ha en härlig helg!

Mimmi

Annica sa...

Tack Mimmi, och trevlig helg till dig också!