torsdag 26 mars 2009

Dagens middagstips

Vi kör en middagstallrik idag också: Feta-lax med soltorkade tomater och oliver, tricolor-quinoa, avocado och smörfräst spenat med pumpafrön. Jag lägger ut receptet på laxen nedan. Jag hade gräslök hemma, men basilika hade varit bättre.


Feta-lax med soltorkade tomater och oliver

4 vuxna, eller 2 vuxna, 2 barn och en lunchlåda

ca 600 g laxfilé
salt och svartpeppar
150 g fetaost
5 soltorkade tomater
1 dl kalamataoliver
3 dl vispgrädde
1/2 dl gräslök (eller basilika)

Sätt ugnen på 175 grader. Dela laxen i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra laxen. Smula över fetaost, strimla tomaterna och strö över. Oliverna också. Häll över grädden och strössla över gräslöken. Eller basilikan då. In i ugnen ca 25 minuter.

Inga kommentarer: