tisdag 24 mars 2009

Enklast är godast


På bilden ovan ser ni min middag. Isterband med blomkålspure, champinjon- och schalottenlöksfräs, syrade bönor från Tistelvind och senap. Snyggast på bilden är ju bönorna, helt klart. Jag tänkte att de skulle matcha bra till isterband, som ju också ska vara mjölksyrat. Fast frågan är om de där massproducerade varianterna är så himla mjölksyrade... Bönorna funkade fint till i allafall. Det mest oansenliga på bilden är blomkålspurén, ändå är den hela orsaken till att jag skriver det här inlägget. För herrejösses vad gott det är. Jag skulle kunna skippa korven och allt det andra, och bara äta blomkålspuré med sked direkt ur kastrullen och vara nöjd. Såhär gör man, inget krångel: Koka blomkålsbuketter i lite vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet, och tillsätt en klick smör och en skvätt grädde. Mixa med stavmixer, eller med någon annan maskin. Justera eventuellt konsistensen med mer grädde (bättre att inte ha i för mycket från början, alltså..). Salt och vitpeppar. Gudagott.

Inga kommentarer: