onsdag 4 juni 2008
Bananmuffins
Smeten i det här receptet blir en saftig och trevlig banankaka, om man gräddar den i en vanlig sockerkaksform, 175 grader i 40 minuter. Men ska man hinna med att både baka och smaka och se Bolibompa mellan middag och läggdags - då får det bli muffins istället!
Till ca 12 muffins:
2 mogna bananer
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 msk mjölk
100 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
lite choklad, kanske 50 g
strössel, eller vad man nu vill ha
Mosa bananerna. Rör i övriga ingredienser, blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat först och sikta i smeten. Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 175 grader i 15-20 minuter. Direkt när muffinsarna tagits ut ur ugnen, lägg på en bit mjölkchoklad (eller mörk choklad), låt smälta och bred ut litegrann. Strö över något trevligt, har man inte bananströssel så kanske annat strössel, eller varför inte kokos eller hackade nötter!
Enkelt? Jo, absolut, men vill man krångla till det (som jag gjorde idag) så kan man få låna mina hjälpsamma och frågvisa ungar, och baka med dem ;-)!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar