tisdag 16 september 2008

I frysen

Nu börjar vi få lite struktur på det här med flyttplaneringen. Det är nämligen inte helt okomplicerat att fundera ut när man ska flytta vad och när man ska börja sova på nya stället och när barnen ska sluta på det ena dagiset och börja på nästa... Vi har gott om flytthjälp under två helger, och alla ska ju sova någonstans, och äta, och man ska hyra släpkärra och ha någorlunda koll på var barnen befinner sig. Och när ska man flytta katterna? Och flyttstäda? Men som sagt, nu har vi nog fått styr på planeringen.

Det innebär ju då också att operation frystömning kan börja på allvar! Inte för att vi har mat hemma för en dryg månad, men det är ju definitivt dags att sätta tänderna i de där hyllvärmarna (i frysen, hello..) som har legat där ett tag. Som två kg lammrevben, t ex. Och slaget från samma lamm (sidan, typ). Den kan man visst göra någon form av lammrulle av. Intressant.

För ett par veckor sedan gjorde jag en gryta korv stroganoff, men av någon anledning så blev det en himla massa sås, som dessutom smakade tråkigt. Inte illa, bara tråkigt, inget sting. Så vi åt upp korven och frös in såsen som blev över. Idag tog jag fram såsen och blandade i dubbelt så mycket korv, men det blev fortfarande väldigt såsigt. Bättre sting dock, eftersom jag hackade i en 'Hot Portugal' från växthuset (visstja, skulle ju vattna där..). Men vi fick typ fem portioner korvgryta över. Frystömningen går lite långsamt just på den punkten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Frystömning! Låter som något som jag borde göra för att få lite utrymme. Kanske borde jag köpa en till liten frysbox??
Bara ni har någon som håller barnen borta då allting ska kånkas ut och in, så går det nog bra.
Elsa fick vara med och packa lite och sedan fick hon se den tomma lägenheten, så hon skulle förstå att allting är borta och att nya människorna inte tog över sakerna. Hon har inte saknat lägenheten alls.
Kramkram o lycka till.
ps. visst gäller fortfarande v. 41?

Annica sa...

Ja! V. 41 gäller apselut! Vi vill gärna komma på söndagen, hoppas det funkar för er? Jag mailar...