söndag 27 september 2009

Lax och kål

Idag blir det lowcarb-tallrik igen. På Willys kan man köpa Eldorados frysta lax i "ojämna bitar", eller vad det nu står på förpackningen. 400 g kostar ca 30 kr, och det kilopriset kan man ju inte klaga på. Men då får man också stå ut med att bitarna kan vara rejält ojämna i storlek, allt från långa strimlor till rejäla chunkar. Ska man göra soppa eller gryta, eller kanske en gratäng, så spelar det ju ingen roll alls. Idag hade jag tur, det var riktigt fina bitar, som synes på den i övrigt inte särskilt vackra bilden..


Ärtorna är ärtor, helt enkelt. Laxen är snabbmarinerad i ljus japansk soja och sedan panerad med oskalade sesamfrön och stekt. Kålfräset längst bak innehåller just vitkål, en liten halvdassig rättika, gul lök, chili, och vitlök, strimlade och mjukstekta i lite olja. Mot slutet stänkte jag över lite fisksås och pressade ur saften ur en stump riven ingefära. Lite rivet limeskal också. Såsen är ca 1/2 dl majjo, 2 msk gräddfil, saften av 1/2 lime, salt och peppar. Helt ok middag! Öl hade varit gott till, men då hade det ju inte varit såvärst lowcarb..

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Smart med billig lax. Smaken borde ju vara densamma?
Tror fröken Dill