Jag är kål-freak. Älskar kål i alla former, idag köpte jag ett jättestort ekologiskt vitkålshuvud som kommer att räcka till både det ena och det andra. När jag kom hem och skulle lägga det i kylen såg jag det fina spetsrödkålshuvudet som jag köpte igår. Just ja...
Dagens kåltips: Strimla en klyfta vitkål och det gröna på en purjolök. Låt mjukna på svag till medelstark värme i en klick smör i en stekpanna, tillsammans med ca en tsk brunt senapsfrö. Rör runt då och då, kanske tar det tio minuter. Rör sedan i lite creme fraiche, en knapp dl, bara så det binder ihop utan att bli såsigt. Låt koka några minuter till, medan du steker falukorv. Servera med senap, min favorit är Graveleij-senap.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
låter smaskens!!
Skicka en kommentar