Gårdagens surdegsbröd blev platta och sega. Faktum är att jag tror att jag har haft ihjäl degen under dagen, den stod förmodligen för kallt under jäsningen. Men skam den som ger sig! Jag sätter en ny surdeg i veckan, och sedan blir det nya tag nästa helg, med jäsning på understa hyllan i ett överskåp som värms upp alldeles lagom (hoppas jag) av lysröret därunder.
Idag har jag lagat Lammtagine (lammbog, kikärter, spiskummin, kanel, ingefära, cayenne, russin, aprikoser, citron...) ur boken "Under valnötsträdet". Väldigt gott, tyckte jag, maken och gråa katten, medan barnen var mer tveksamma.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Grytan ser inbjudande ut. Ett gott tecken att katten gillar den. Mina missar äter inte allt.
Visst är det en inspirerande kokbok de gjort.
Må så gott/Mimmi
Hej vilken smart ställning du har till recept boken, var har du köpt den??
// Lisbeth
Busig katt du har. =)
Om det är kallt när degen jäser kan den stå jättelänge. Ibland låter jag bröd jäsa i kylen över natten för att jag inte hinner grädda dem på kvällen. Då sätter jag klockan på ringning, sätter på ugnen. Sover en stund till och gräddar när jag går upp. På sommaren, när det är varmt jäser allt mycket fortare och ibland med mindre jäst tillsatt.
Åh vilken fin kokbokshållare. Sån vill jag också ha!
Skicka en kommentar